Over mijn boek

In deze blog vertel ik jullie wat meer over mijn boek 'Het land van je dromen'. Zonder spoilers natuurlijk. Dat lijkt mij logisch.

Ik ben met het schrijven van mijn boek begonnen toen ik net 16 was. Het ging heel vanzelf. Op een dag kreeg ik zomaar de inspiratie voor een boek. Het begon met het volgende stukje:

Als de hemel soms paars is
En de zon staat verkeerd
in een tijd van spanning en grappen
Als de bomen dan blauw zijn
en de zee staat hoger dan het land
Dan weet je: ik ben in 'het land van je dromen'

Daarna volgden de eerst 4 hoofdstukken. Ik schreef zodra ik inspiratie kreeg. Wat vaak tijdens de lessen economie, maatschappijleer, CKV, godsdienst en Nederlands het geval was. Soms zat ik zo diep in mijn verhaal dat ik even vergat te doen alsof ik oplette, maar daar redde ik mij dan wel weer met een smoesje uit.

Nadat ik de eerste 4 hoofdstukken had geschreven, kreeg ik inspiratie voor de afloop van mijn boek. Dat schreef ik meteen op. Pas daarna zijn alle hoofdstukken tussen de eerste 4 en de laatste 3 geschreven.

De 2e en 3e verhaallijn heb ik een paar jaar na het schrijven van de rest van het boek geschreven. Het 6e hoofdstuk schreef ik pas een half jaar voordat ik besloot om mijn boek te laten uitgeven.

Door de jaren heen heeft mijn boek zich dus steeds meer ontwikkeld tot het boek dat nu is uitgegeven. Naast de verhaallijnen, de illustraties en het extra hoofdstuk heb ik mijn boek ook steeds weer opnieuw aangepast, zodat het een mooi, kloppend boek werd.

Wat mijn boek zo bijzonder maakt, is de hoofdpersoon. De hoofdpersoon wordt namelijk niet uitgebreid beschreven en heeft ook geen naam. Waarom? Omdat jij als lezer de hoofdpersoon bent. Je wordt dan ook echt meegenomen in een verhaal waar jij zelf deel van uitmaakt. Jij beleeft alles in dit boek. Dat vraagt om een klein beetje verbeeldingskracht, maar het verhaal is zo geschreven dat je je het boek ook makkelijk kan inbeelden en je je makkelijk kan verplaatsen in de hoofdpersoon.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Over mijn boek